Рецепти легкого сніданку: сирні пончики на кефірі

Сирні пончики на кефірі чудово підходять для сніданку чи легкого перекусу. З молоком, чаєм або кавою — вони однаково смачні
Рецепти легкого сніданку: сирні пончики на кефірі
17 Червня 2023, 21:49
читать на русском

Пончики, донати, пампушки, берлінери... Ці пухкі солодкі пиріжки з рум’яною скоринкою підкорили світ! Дбайливо обсмажені в соняшниковій олії пишні домашні пончики випромінюють неземний аромат свіжої випічки та ванілі — неможливо встояти!

Різновидів такої смакоти безліч: з повидлом, шоколадом, цукровою пудрою. Щоб зробити улюблені смаколики ще більш м’якими та ніжними, додайте до компонентів страви кисломолочний сир. А дріжджі замініть кориснішим інгредієнтом — кефіром.

Секрет ідеального пончика — у ретельній підготовці домашнього сиру. Перетріть сир до однорідної кремової маси за допомогою блендера й невеличкими порціями введіть у тісто. Тоді основа пончиків буде пластичною та не матиме грудочок.

Щоб приготувати найпухкіші сирні пончики, добре розігрійте фритюр. У киплячій олії золотисті борошняні колобки дуже швидко смажаться — пильнуйте, щоб не підгоріли!

Інгредієнти:

  • Борошно - 160 г
  • Кефір, 3,2 %  -  1 склянка
  • Яйця - 4 шт.
  • Кисломолочний сир, 9 %  - 200 г
  • Цукор  - 5 ст. л.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Ванілін - дрібка
  • Рослинна олія  для смаження
  • Цукрова пудра до свого смаку

Яйця збиваємо з цукром у блендері до утворення світлої піни. Невеликими порціями додаємо перетертий кисломолочний сир, ванілін та ретельно перемішуємо суміш.

До сирно-яєчної маси додаємо половину кефіру. Решту кефіру посипаємо содою та перемішуємо, доки кефір не підніметься.

Додаємо другу частину кефіру в тісто, всипаємо муку, перемішуємо. Тісто повинно вийти густим та ніжним.

У пательні або фритюрі нагріваємо до кипіння соняшникову олію. Викладаємо сирні пончики в розпечену олію. Для цього столову ложку змочуємо у воді, набираємо тісто і мокрим пальцем знімаємо пончик у киплячу олію.

Для формування бублика мокрими руками створюємо ковбаску з тіста та з’єднуємо краї.

Під час смаження пончики збільшаться, стануть гладенькими, пухкими та рівними.

Смажимо пончики на маленькому вогні до утворення золотистої скоринки. Готові смаколики викладаємо на паперові серветки, посипаємо цукровою пудрою та частуємо близьких.

Насолоджуйтеся! Спокусливий аромат вершків та ванілі обов’язково сподобається домашнім.

Читайте також

1