Сирники до сніданку: прості рецепти смакоти

До класичних сирників можна додавати родзинки, курагу, яблуко чи гарбуз
Сирники до сніданку: прості рецепти смакоти
3 Грудня 2022, 21:34
читать на русском

Якість цих смаколиків багато в чому залежить від якості сиру. Він має бути не тільки свіжим, а й з однорідною текстурою. Сир не повинен бути дуже м'яким чи мокрим.

Класичні сирники з яйцем та борошном

Інгредієнти:

  • 250 г сиру
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 яйце;
  • 1 ст. ложка цукру

З'єднуємо сир, цукор і яйце. Масу довести до однорідної консистенції. Засипаємо до неї борошно і ще раз ретельно вимішуємо.

Ліпимо сирники і смажимо.

Сирники без борошна з манкою

Інгредієнти:

  • 600 г сиру
  • 1 яйце
  • 3 ст. ложки манної крупи
  • 3 ст. ложки цукру
  • дрібка солі

Ретельно змішуємо сир, манку, яйце, цукор та сіль. Тісто повинне відлежатись в холодильнику близько години. Ліпимо сирники і смажимо.

Сирники без борошна і яєць

Інгредієнти:

  • 200 г сиру
  • 2 ст. ложки манної крупи
  • 2 ст. ложки цукру
  • дрібка солі

З'єднуємо манку, сир, цукор та сіль. Залишаємо масу на пів години "настоятись". Ліпимо сирники і смажимо.

Сирники з яблуками

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 2 яйця
  • 2 яблука
  • 3 ст. ложки цукру
  • 5 ст. ложок борошна

Розтираємо сир з яйцями. Очищаємо яблука і тремо їх на тертці. Додаємо яблука з цукром до сиру. Ретельно все перемішуємо. Всипаємо борошно. Ще раз усе ретельно змішуємо.

Ліпимо сирники і смажимо.

Сирники з гарбузом

Інгредієнти:

  • 100 г гарбуза вареного
  • 1 ч. ложка кориці
  • 250 г сиру
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка крупи манної
  • дрібка солі
  • 2 ст. ложки цукру
  • 3 ст. ложки борошна

Перетворюємо на пюре наш гарбуз, додаємо до нього корицю. З'єднуємо сир, манку, яйце, цукор, сіль та гарбуз. Залишаємо суміш на 20 хвилин вистоятись.

Додаємо в тісто борошно, ретельно вимішуємо. Ліпимо сирники і смажимо.

Читайте також

1