
Запашний штрудель із курятиною та грибами — ситна версія популярної страви, яку подарували світу австрійці. Соковита пропечена начинка, загорнута в тонке хрустке тісто: цей апетитний пиріг — ідеальний до обіду чи на перекус.
Класичний штрудель готують із витяжного тіста на основі пшеничного борошна, вершкового масла та води, яке спочатку витримують у холоді, а потім ретельно розкачують. Та якщо вам потрібна швидка альтернатива, скористайтеся готовим листовим тістом.
Для приготування начинки чудово підійдуть шампіньйони та куряча грудка. А твердий сир подарує страві апетитні вершкові нотки. Готовий штрудель найкраще смакує зі свіжими овочами, зеленню або соусом зі сметани, часнику та кропу.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Готове листкове тісто - 1000 г
- Куряче філе - 700 г
- Шампіньйони - 700 г
- Цибуля - 1 шт.
- Твердий сир - 250 г
- Сметана, 21 % - 60 г
- Вершкове масло - 100 г
- Рослинна олія для смаження
ПРИГОТУВАННЯ
- Розморожуємо тісто за інструкцією на упаковці.
- Гриби та цибулю нарізаємо, солимо і смажимо на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Даємо охолонути.
- Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до грибів.
- Сир натираємо на грубій тертці, перемішуємо з грибами та курятиною. Додаємо сметану.
- Тісто тонко розкачуємо. Вздовж однієї сторони викладаємо начинку.
- Вершкове масло розтоплюємо, змащуємо тісто навколо начинки.
- Загортаємо тісто в рулет, закриваємо краї.
- Викладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.
- Випікаємо у розігрітій до температури 190 °C духовці протягом 30–40 хвилин до рум’яної скоринки.
Розрізаємо штрудель, викладаємо на тарілки та кличемо домашніх до столу!
Читайте також