Рецепти ситного обіду: штрудель з куркою та грибами

Такий штрудель також добре пасуватиме як закуска до пива чи вина
Рецепти ситного обіду: штрудель з куркою та грибами
17 Серпня 2023, 23:46
читать на русском

Запашний штрудель із курятиною та грибами — ситна версія популярної страви, яку подарували світу австрійці. Соковита пропечена начинка, загорнута в тонке хрустке тісто: цей апетитний пиріг — ідеальний до обіду чи на перекус.

Класичний штрудель готують із витяжного тіста на основі пшеничного борошна, вершкового масла та води, яке спочатку витримують у холоді, а потім ретельно розкачують. Та якщо вам потрібна швидка альтернатива, скористайтеся готовим листовим тістом.

Для приготування начинки чудово підійдуть шампіньйони та куряча грудка. А твердий сир подарує страві апетитні вершкові нотки. Готовий штрудель найкраще смакує зі свіжими овочами, зеленню або соусом зі сметани, часнику та кропу.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Готове листкове тісто - 1000 г
  • Куряче філе - 700 г
  • Шампіньйони - 700 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Твердий сир - 250 г
  • Сметана, 21 %  - 60 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Рослинна олія  для смаження

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розморожуємо тісто за інструкцією на упаковці.
  2. Гриби та цибулю нарізаємо, солимо і смажимо на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Даємо охолонути.
  3. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до грибів.
  4. Сир натираємо на грубій тертці, перемішуємо з грибами та курятиною. Додаємо сметану.
  5. Тісто тонко розкачуємо. Вздовж однієї сторони викладаємо начинку.
  6. Вершкове масло розтоплюємо, змащуємо тісто навколо начинки.
  7. Загортаємо тісто в рулет, закриваємо краї.
  8. Викладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.
  9. Випікаємо у розігрітій до температури 190 °C духовці протягом 30–40 хвилин до рум’яної скоринки.

Розрізаємо штрудель, викладаємо на тарілки та кличемо домашніх до столу!

Читайте також

1