Рецепти смачної випічки: булочки з корицею

Ці солодкі булочки найкраще смакують з кавою або ж з молоком
Рецепти смачної випічки: булочки з корицею
17 Квітня 2023, 22:59
читать на русском

Солодкі булочки з корицею та цукром багато хто пам'ятає ще з дитинства. Для таких булочок навіть не потрібна начинка, кориця надає їм особливий аромат і смак. Щоб булочки з корицею вийшли красивими, спочатку згортають рулет, а потім нарізають, отримуючи таким чином красиві булочки. За рецептом тіста для булочок на молоці можна приготувати булочки з маком, булочки з яблуками або повидлом. Спробуйте – це зовсім просто та дуже смачно!

Дріжджове тісто на булочки:

  •  500 г пшеничного борошна
  •  2 ч. л. швидкодіючих дріжджів
  •  100 г цукру
  •  250 мл молока
  •  1 яйце
  •  75 г вершкового масла

Начинка

  •  50 г вершкового масла
  •  50 г цукру
  •  1 ст. л. кориці

Спочатку приготуємо всі необхідні інгредієнти. Молоко підігріємо до 40°С. Яйце розділимо на жовток і білок. Вершкове масло для тіста розтопимо.

У великій мисці змішаємо борошно з дріжджами. В іншій мисці з'єднаємо рідкі інгредієнти: у молоці розчиняємо цукор, додаємо білок і вершкове масло. Добре перемішуємо.

Виливаємо суміш у борошняну масу. Почнемо замішувати ложкою, а коли тісто стане щільним, перейдемо на стіл та замісимо м'яке еластичне тісто.

Викладемо тісто в миску, накриємо рушником і поставимо в тепле місце на 1,5 години. За цей час тісто має збільшитися у два-три рази.

Осадимо тісто руками та знову замішуємо.

Притрушуємо стіл трохи борошном та розкатуємо тісто у прямокутник – чим тонше, тим краще.

Тісто щедро змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Змішаємо корицю та цукор і цією сумішшю рівномірно посипаємо поверхню тіста.

Скручуємо тісто в рулет. Розділяємо його гострим ножем на 12 частин.

Застеляємо деко пергаментом та викладаємо булочки з корицею. Змащуємо булочки жовтком, зверху притрушуємо цукром для смачної солодкої скоринки. Накриваємо булочки харчовою плівкою та залишаємо в теплі для розстоювання на 30 хвилин.

За цей час розігріємо духовку до 180°С. Булочки вже підійшли – тож відправляємо їх в духовку на 20-25 хвилин.

Булочки з корицею готові!

Пробуйте – дуже смачні та м'які, ароматні, гарні з чашкою молока.

Читайте також

1