Рецепти української кухні: готуємо цибуляники замість дерунів

Цибуляники є традиційною стравою української кухні
Рецепти української кухні: готуємо цибуляники замість дерунів
24 Січня 2024, 22:56
читать на русском

Нема нічого простішого, ніж приготувати цибуляники. Якщо деруни набридли, пропонуємо їм цікавий альтернативний рецепт, що займає менше часу та зусиль.

Цибуляники - простий рецепт

Інгредієнти:

  • цибуля - 500 г
  • борошно - 100 г
  • яйця - 2 шт
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • сіль
  • перець

Цибулю нарізаємо кубиком, заправляємо сіллю, перцем, переминаємо та залишаємо маринуватись на 15 хвилин.

Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем, в окремій мисці збиваємо яйця (як на омлет). Коли цибуля промаринувалась, відтискаємо з неї сік.

До цибулі додаємо збиті яйця, перемішуємо, потрохи додаємо борошно з розпушувачем і добре все вимішуємо. Додаємо нарізану зелену цибулю і ще раз перемішуємо.

Смажимо цибуляники до золотистого кольору на малому вогні, щоб цибуля стала мʼякою та ніжною. Смакуємо цибуляники зі сметаною.

Читайте також

1