Суд скасував арешт частини майна Ігоря Гринкевича
Якщо ви бажаєте мати під рукою швидкий і простий рецепт пісної страви на кожен день - спробуйте наш картопляно-гречаний пиріг. Цей рецепт характерний для західних регіонів України і, хоча, його приготування може дещо відрізнятись, два основні інгредієнти залишаються незмінними.
Інгредієнти:
Тісто:
- 300 г борошна
- 20 г дріжджів
- 2 ст. л. олії
- 2 ч. л. цукру
- 0,50 ч. л. солі
- 200 мл води
Начинка
- гречка
- 500 г картоплі
- 3 цибулини
- 4 зубчики часнику
- 2 ст. л. олії
У теплу воду 30-35 °С додаємо дріжджі, цукор, сіль, зовсім трішки борошна, розмішуємо й залишаємо, щоб піднялася опара.
Додаємо просіяне борошно, олію та замішуємо еластичне тісто.
Накриваємо тісто чистим рушничком і ставимо у тепле місто, щоб підросло. Рецепт на піст для тіста є універсальним, не тільки для картопляно-гречаного пирога, з будь-якою начинкою – яблука, капусту, гриби, курагу, рис з яйцем. Лише у солодкий пиріг цукру потрібно додати більше.
Для начинки відварюємо картоплю й готуємо звичайне пюре. Відварюємо гречку.
Цибулю нарізаємо невеликими кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо подрібнений часник, сіль і ще хвилинку підсмажуємо.
Компоненти начинки – картоплю, гречку й цибулю ретельно перемішуємо у великій мисці.
Тісто, що підросло, розділяємо на 2 частини – меншу й більшу.
Більшу частину тіста розкачуємо та викладаємо на деко так, щоб з боків утворилися бортики.
Викладаємо начинку, накриваємо другою частиною тіста і гарненько защипаємо по краях.
Наколюємо виделкою й залишаємо на 20-30 хвилин аби тісто підросло.
Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у гарячій духовці 200°С 40-45 хвилин.
Читайте також