Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Страву деруни знають усі українці, а готують їх в усіх областях. Пропонуємо приготувати не класичні деруни, а особливі, які часто роблять на Закарпатті.
Гуцульські фаршировані деруни
Інгредієнти для начинки:
- 70 г цибулі
- 200 г грибів
- 200 г м'яса або фаршу (підійде будь-яке)
- 2 ст. л сметани
- сіль, перець, сушений часник + 12 г олії
- 30-40 г твердого сиру
Для дерунів:
- 500 г картоплі
- 70 г цибулі
- 1 ст. л борошна
- яйце
- сіль, перець, куркума
- 30-40 г олії для смаження
Спочатку приготуйте начинку. На олії обсмажте пару хвилин м'ясо або фарш. Додайте цибулю і, перемішуючи, смажте 4 хв. Додайте гриби і смажте ще 6-7 хв. Влийте сметану, додайте сіль, перець і сушений часник. Перемішуючи, смажте 4-5 хв і готово. Натріть на найтоншій тертці картоплю. Щоб картопля не чорніла, чергуйте натирання картоплі з цибулею.
Додайте борошно, яйце, сіль та перець, куркуму (для гарного жовтого кольору), давлений часник і вимішайте. Рідину з картоплі не зливайте, так деруни вийдуть пухкіші. Влийте олію та викладіть ложкою дерун, один великий, на всю поверхню дна. Смажимо на середньому вогні до золотистості, а потім перевертаємо. Коли буде готово, по центру деруна викладіть м'ясну начинку і трішки сиру.
Складіть дерун вдвоє і просмажте з обох сторін по одній хвилині, щоб розтопився сир. Просушіть на серветці від олії і подавайте з грибною підливою (мачкою), поки гарячі.
Читайте також