Рецепти української кухні: закарпатські фаршировані деруни

Страву слід подавати гарячою, поливши грибною підливою
Рецепти української кухні: закарпатські фаршировані деруни
6 Квітня 2024, 22:56
читать на русском

Страву деруни знають усі українці, а готують їх в усіх областях. Пропонуємо приготувати не класичні деруни, а особливі, які часто роблять на Закарпатті.

Гуцульські фаршировані деруни

Інгредієнти для начинки:

  • 70 г цибулі
  • 200 г грибів
  • 200 г м'яса або фаршу (підійде будь-яке)
  • 2 ст. л сметани
  • сіль, перець, сушений часник + 12 г олії
  • 30-40 г твердого сиру

Для дерунів:

  • 500 г картоплі
  • 70 г цибулі
  • 1 ст. л борошна
  • яйце
  • сіль, перець, куркума
  • 30-40 г олії для смаження

Спочатку приготуйте начинку. На олії обсмажте пару хвилин м'ясо або фарш. Додайте цибулю і, перемішуючи, смажте 4 хв. Додайте гриби і смажте ще 6-7 хв. Влийте сметану, додайте сіль, перець і сушений часник. Перемішуючи, смажте 4-5 хв і готово. Натріть на найтоншій тертці картоплю. Щоб картопля не чорніла, чергуйте натирання картоплі з цибулею.

Додайте борошно, яйце, сіль та перець, куркуму (для гарного жовтого кольору), давлений часник і вимішайте. Рідину з картоплі не зливайте, так деруни вийдуть пухкіші. Влийте олію та викладіть ложкою дерун, один великий, на всю поверхню дна. Смажимо на середньому вогні до золотистості, а потім перевертаємо. Коли буде готово, по центру деруна викладіть м'ясну начинку і трішки сиру.

Складіть дерун вдвоє і просмажте з обох сторін по одній хвилині, щоб розтопився сир. Просушіть на серветці від олії і подавайте з грибною підливою (мачкою), поки гарячі.

Читайте також

1