Рейди проти безмасочників проводитимуть у громадському транспорті Харкова

За порушення маскового режиму штраф для громадян становить 170 грн
Рейди проти безмасочників проводитимуть у громадському транспорті Харкова
Тролейбуси у Харкові (фото: УНІАН)
28 Липня 2021, 17:43
читать на русском

У Харкові посилили контроль за дотриманням маскового режиму, зокрема проводитимуть рейди з виявлення безмасочників.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради.

На станціях Харківського метрополітену і в наземному транспорті будуть регулярно перевіряти дотримання протиепідемічних заходів, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подібні рейди проводилися і раніше, але зараз це явище стане частішим через численні порушення карантинних норм. Зокрема у середу, 28 липня, дотримання маскового режиму перевірили на ст. м. "Проспект Гагаріна".

За словами заступника міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста Андрія Руденка, дотримання карантинних вимог контролюють представники Національної поліції, Харківської міської ради та Держпродспоживслужби.

Працюватимуть кожен день в години пік, щоб зупиняти недобросовісних пасажирів, які поводяться некоректно щодо інших і, на жаль, забули, що ми пережили кілька місяців тому. Все залежить від того, наскільки ми дисципліновані і як дотримуємося правил, - сказав він.

Начальниця Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в місті Харкові Головного управління Держпродпотребслужби в Харківській області Ірина Зубкова зазначила, ще три тижні тому люди так масово не порушували. Зокрема це й вплинуло на зростання випадків захворювання на коронавірус: якщо минулого тижня було 60 нових випадків, то цього тижня - 90.

За її словами, мешканці та гості міста почали нехтувати засобами індивідуального захисту. Так, у міському транспорті багато людей не використовують маски, тому захворюваність зростає. Вона нагадала, що люди були більш відповідально налаштовані, коли місто було у "помаранчевій" зоні.

За порушення маскового режиму штраф для громадян становить 170 грн, а за невиконання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання - від 425 грн і вище, - сказала Зубкова.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) спрогнозували, що нова хвиля COVID-19 в Україні може розпочатись у кінці серпня - на початку вересня. Тоді почне збільшуватись кількість хворих на коронавірус через штам "Дельта".

Читайте також

1