Ремонт дитсадочку: на Харківщині підрядники привласнили майже два млн гривень

Вони вносили до звітної документації недостовірні відомості щодо обсягів та вартості ремонтних робіт
Ремонт дитсадочку: на Харківщині підрядники привласнили майже два млн гривень
Гроші (Фото: НБУ)
19 Жовтня 2021, 19:46
читать на русском

У Дергачі Харківській області підрядники привласнили собі майже два млн гривень, які були передбачені на капремонт і утеплення дитячого садочку.

Про це повідомили в СБУ.

Протиправну діяльність організував керівник однієї з комерційних структур регіону. У 2019 році він уклав договір з представниками Дергачівської міської ради на проведення капітального ремонту місцевого дитсадочку. Згідно з підписаними документами, підрядники мали підвищити енергоефективність будівлі, у тому числі через утеплення її фасаду і заміну старих вікон, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що підрядники не виконали роботу, а лише перераховані бюджетні кошти вивели у тінь. Вони вносили до звітної документації недостовірні відомості щодо обсягів та вартості ремонтних робіт.

Додали, що керівнику фірми повідомили про підозру. Також тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Нагадаємо, у Києві Служба безпеки України викрила протиправну діяльність керівництва КП "Житлоінвестбуд-УКБ", яке привласнило кошти, призначені для ремонту столичних дитсадків і шкіл.

Читайте також