Резніков назвав види озброєння, які вкрай потрібні Україні

Ефективний контрнаступ не можливий без сотні одиниць важкої бронетехніки
Важливо
Резніков назвав види озброєння, які вкрай потрібні Україні
Українські військові, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
9 Червня 2022, 14:05
читать на русском

Україна очікує від західних партнерів важкого наступального озброєння, аби відповісти на російську агресію. ЗСУ терміново потребують РСЗВ, бойові літаки та засоби ППО.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

За його словами, основні цілі Міноборони наступні:

  • Отримання значної кількості РСЗВ зразка НАТО та боєприпасів до них.
  • Забезпечення повного заміщення деяких існуючих калібрів радянського зразка (гармати зношені, снаряди не виробляються або їх дуже мало) на платформи, які поширені в країнах НАТО і забезпечені боєприпасами.
  • Домовитись з партнерами про перехід до постачання не у вигляді окремих платформ, а у вигляді цілісних підрозділів, що відразу готові до виконання бойових завдань (organic unit). Це значно підвищить ефективність на полі бою.

Резніков наголосив, що ефективний контрнаступ не можливий без сотні одиниць важкої бронетехніки. За його словами, радянська техніка переважно є застарілою і потребує приведення до бойового стану. А від партнерів поки Україні надходить достатньо легка броня, не завжди зі зброєю.

Також Україні вкрай необхідно отримати бойові літаки та засоби ППО/ПРО для захисту нашого неба.

Нагадаємо, що міністр оборони України Олексій Резніков розповів про ситуацію на фронті та про те, скільки бійців втрачає Україна через війну.

Читайте також

1