Резніков подав заяву про відставку з посади глави Міноборони

У Раді відставку Резнікова розглянуть уже цього тижня
Головне
Резніков подав заяву про відставку з посади глави Міноборони
Олексій Резніков
4 Вересня 2023, 10:17

Олексій Резніков подав заяву про відставку з посади міністра оборони України до Верховної Ради.

Про це свідчить повідомлення Резнікова у Телеграм.

"На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій!" - написав він.

Як повідомив глава фракції "Слуга народу" в Раді Давид Арахамія, голосування за звільнення Резнікова і призначення на його місце Рустема Умєрова відбудеться вже цього тижня.

Нагадаємо, після кількох скандалів, пов'язаних з закупівлями Міноборони, ЗМІ почали все частіше говорити про відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Джерела повідомляли про заміну Резнікова Умєровим. Пізніше президент України Володимир Зеленський підтвердив цю інформацію.

Раніше в ЗМІ з'явилося розслідування про те, що Міноборони нібито закупило в турецької фірми Vector avia hava araçlari зимові куртки для військових, але за завищеною ціною. Ціна курток під час доставки, за даними розслідування, зросла втричі. Крім того, ЗМІ з'ясували, що з Туреччини в Україну прибули насправді не зимові куртки, а - літні.

Розповів про це і журналіст Михайло Ткач, додавши, що до оборудки нібито причетний племінник нардепа Геннадія Касая, який входить до оборонного комітету ВР.

Цього тижня щодо цього питання відбулося засідання комітету ВР з питань антикорупційної політики за участі представників Міноборони. Після засідання очільниця комітету Радіна розповіла, що представники міністерства не змогли відповісти на більшість питань нардепів, та намагалися продемонструвати "якусь куртку невідомого походження", на бирці якої був вказаний інший номер договору, аніж в інвойсі з поставки, яку досліджували на комітеті.

Читайте також

1