Резніков розповів, чи буде окупований Крим отримувати воду з України

Росії треба буде пролити кров своїх солдатів за це
Резніков розповів, чи буде окупований Крим отримувати воду з України
Вода з крана (Фото: Pexels)
22 Квітня 2021, 15:10
читать на русском

Російська Федерація не отримає воду для окупованого Криму з материкової України навіть у силовий спосіб. Країні треба буде пролити кров російських солдатів.

Про це заявив  міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, про війну за воду для Криму можна говорити тільки теоретично.

Вода – це ресурс. Тут ми можемо говорити про теоретичну війну за ресурс, який називається водою. Але не треба забувати, що цей канал рукотворний, він не є природним. Його легко було свого часу зруйнувати. Він тягнеться від реального наповнення, там, де є дебіт води. Тобто їм доведеться до Дніпра доходити? На північ країни, щоб скрізь контролювати цю воду? Це нереально. Це пів країни треба захопити, - зазначив Резніков.

Він також додав, що на сьогодні у Росії близько мільйона військових, тому сумнівається, що Москва зможе виділити достатній контингент для наступу з Криму, щоб дійти до дамби в Новій Каховці.

Нагадаємо, що раніше Резніков заявляв, що попри нарощування Росією військ біля українських кордонів, війни не повинно бути.

Читайте також

1