Резніков розповів про системи контролю за озброєнням, які використовує Україна

Ці системи допомагають навіть планувати військові операції
Резніков розповів про системи контролю за озброєнням, які використовує Україна
Олексій Резніков Фото: УНІАН
11 Серпня 2022, 11:27
читать на русском

Україна використовує три системи контролю за озброєнням, яке надали міжнародні партнери.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю виданню "Українська правда".

За його словами, Міністерства цифрової трансформації та інфраструктури України за допомогою Європейського офісу НАТО створили систему для контролю над зброєю під назвою "Коровай". Ця система є більш подібною логістичною програмою, каже міністр.

Вони не конфліктують з LOGFAS. LOGFAS більш мудра. Умовно кажучи, наше військове командування планує якусь операцію, і ця програма допоможе навіть спланувати, підібрати, що саме і в якій кількості потрібно, - заявив Резніков.

Третя система під назвою СОТА створена на базі РНБО. Вона зручна для використання військово-політичним керівництвом країни.

Зазначимо, що сервіс підтримки логістичних операцій LOGFAS (Logistic Functional Area Services) - інтегрований набір програмних систем, розроблений для підтримки логістичного забезпечення НАТО. Сервіс дозволяє користувачам збирати, зберігати, обробляти, аналізувати, показувати і поширювати інформацію для підтримки логістичних операцій.

Нагадаємо, що міністр оборони Олексій Резніков назвав головний "промах" росії під час повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Читайте також

1