Резніков: Зеленський наказав Генеральному штабу деокупувати всю Україну

Йдеться про всі території, окуповані з 2014 року
Важливо
Резніков: Зеленський наказав Генеральному штабу деокупувати всю Україну
Олексій Резніков Фото: УНІАН
15 Липня 2022, 16:51
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вимагає від Генштабу деокупації всіх українських територій, включно з Кримом та територіями, підконтрольними "ЛДНР".

Про це в інтерв'ю BBC-Україна повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

 Є конкретний наказ президента генеральному штабу готувати плани про деокупацію всієї України, включно з територіями, окупованими з 2014 року. Конкретний наказ. А далі вже, з точки зору пріоритезації планів - військові, виходячи з можливостей, повинні запропонувати цей (план. - ред.).

Міністр пояснив, що президент ставить політичні завдання, а військові фахово готують ту чи іншу кампанію.

І коли хтось там кричить: "Ой, розкрили плани!" - то чого ховати план про те, що ми плануємо деокупувати всі наші окуповані землі? Ми цього не приховуємо. Ми дійдемо до міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік. Крапка.

На уточнююче запитання, чи йдеться про території включно з Кримом, Донецьком, Луганськом, очільник МОУ (досьє Резнікова) сказав:

Абсолютно. Питання в черговості кампаній і ресурсу, який нам для цього потрібен. І ми це, абсолютно не приховуючи, обговорюємо з нашими партнерами. Вони знають наші плани. І допомагають нам, розуміючи, що і коли нам потрібно для того чи іншого просування.є

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що вже цьогоріч Україна почне контрнаступальну кампанію.

1