Рис не допоможе: що робити, якщо ви втопили  iPhone

Як правило, коли телефони чи будь-які електронні пристрої намокають, один з поширених дій – помістити їх у сирий рис
Рис не допоможе: що робити, якщо ви втопили  iPhone
24 Лютого 2024, 20:55
читать на русском

Вам коли-небудь казали покласти iPhone в миску з рисом після того, як ви випадково впустили його в раковину або — ще гірше — в унітаз? Одначе, ви можете лише погіршити проблему.

На початку цього року компанія Apple опублікувала нові рекомендації щодо того, що робити, коли вода потрапила у ваш iPhone. Як правило, коли телефони чи будь-які електронні пристрої намокають, один з поширених дій – помістити їх у сирий рис. Гіпотеза полягає в тому, що сирі зерна можуть вбирати вологу.

Однак, нині Apple опублікували нові рекомендації для такої ситуації, повідомляє Business Insider.

Apple не заохочує користувачів iPhone робити це, кажучи, що дрібні зерна рису можуть пошкодити ваш телефон, якщо, скажімо, частинки потраплять у порти. Також не рекомендують вставляти сторонні предмети в порт або використовувати зовнішнє джерело тепла для висушування вологого iPhone.

Водночас фахівці все ж надають кілька порад, які користувачі можуть безпечно застосовувати, такі як постукування iPhone, щоб витекла рідина, і потримати телефон у сухому місці протягом 30 хвилин з доступом повітря, потім спробувати зарядити його.

Якщо сповіщення про виявлення рідини з’явиться вдруге, від’єднайте телефон від мережі та залиште телефон повністю висихати протягом 24 годин. Після очікування спробуйте знову зарядити телефон. Якщо телефон усе ще не заряджається, миттєво від’єднайте кабель від адаптера, а адаптер – від стіни, а потім знову під’єднайте їх.

У разі, якщо методи не допомагають, може знадобитися ремонт чи заміна.

Про те, як змінити оператора і зберегти власний номер, щоби не втратити гроші і бонуси, читайте за посиланням тут.

Читайте також

1