Рішення КСУ - це дно як із юридичного, так і з людського погляду - Стефанчук

Стефанчук запитав, чи такий Конституційний Суд потрібен Україні
Рішення КСУ - це дно як із юридичного, так і з людського погляду - Стефанчук
Руслан Стефанчук (фото: Facebook)
28 Жовтня 2020, 13:26
читать на русском

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук назвав рішення КСУ про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування – "дном як із юридичного, так і з людського погляду".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

У різні часи Конституційний Суд України "відзначався" то третім строком Кучми, то скасуванням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Однак те, що сталося сьогодні, — це дно як із юридичного, так і з людського погляду, - підкреслив він.

Стефанчук додав, що тепер постають питання: чи такий Конституційний Суд потрібен Україні? чи цього ми очікуємо від органу конституційної юрисдикції, що покликаний забезпечувати верховенство Конституції України?

Читайте також

Він також подякував тим суддям, які, проявивши волю, не проголосували за "це ганебне рішення".

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

Судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах. Зокрема, НАЗК виявило ознаки декларування неправдивої інформації у двох суддів Конституційного Суду - Ірини Завгородньої та Сергія Головатого.

1