Рішення КСУ не загрожує Україні отримати безвіз - Кулеба

Ця ситуація була "над прірвою"
Важливо
Рішення КСУ не загрожує Україні отримати безвіз - Кулеба
Дмитро Кулеба фото: УНІАН)
7 Грудня 2020, 14:30
читать на русском

Питання втрати безвізового режиму з ЄС через рішення Конституційного Суду щодо скасування відповідальності за брехню в деклараціях наразі не загрожує Україні.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна".

У день проголошення рішення Конституційного суду КСУ дійсно поставив Україну своїм рішенням на край прірви, внизу якої було написано "втрата безвізу". І пальці вже висіли над прірвою, - зазначив він.

Читайте також

Проте, це вже позаду завдяки низці рішень керівництва країни.

Завдяки рішенню президента, РНБО і Кабміну, Україна відійшла від краю цієї прірви. Але якщо ситуація не буде виправлена, і негативні наслідки рішення КСУ не будуть систематично подолані, всі ці проблеми можуть бути констатовані в наступному звіті Єврокомісії про функціонування безвізу, - сказав глава МЗС.

Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) додав, що Україна раніше передала національну доповідь щодо виконання умов щодо лібералізації візового режиму і тепер чекає реакції партнерів.

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що через кризу, яку влаштував Конституційний суд, Україну чекають серйозні проблеми у відносинах із Заходом.

1