Рівень води у Дніпрі біля Києва знову піднявся - КМВА

На даний час аварійних підтоплень у столиці не зафіксовано
Важливо
Рівень води у Дніпрі біля Києва знову піднявся - КМВА
Повінь на Київщині (Фото: ДСНС)
25 Квітня 2023, 14:51
читать на русском

За даними на ранок, 25 квітня, рівень води у Дніпрі знову піднявся. Але до критичного для столиці рівня залишається ще понад 1 метр.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Станом на 9:30 25.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 294 см. За останню добу вода піднялася на 11 см", - йдеться в повідомленні.

Наразі утримується підтоплення заплавних територій та низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок.

"Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Ми уважно слідкуємо за динамікою цьогорічного водопілля в Києві. Всі відповідні служби готові оперативно реагувати на надзвичайні ситуації", - заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, вчора синоптики заявили, що прогнозують другу хвилю підтоплень наприкінці квітня - на початку травня. Внаслідок ймовірних значних опадів, можлива друга хвилю паводка наприкінці квітня чи початку травня. Передбачуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста.

Як відомо, в Україні нині спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг. Йдеться про території Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей. Пік першої хвилі паводка фахівці прогнозують на 22-23 квітня.

Читайте також

1