Різдвяне печиво до Нового року: подаруйте радість рідним

До випікання такого печива можна залучити дітей, вони будуть задоволені як від участі в процесі, так і від поїдання готових виробів
Різдвяне печиво до Нового року: подаруйте радість рідним
31 Грудня 2022, 15:45
читать на русском

Запах ялинки, мандаринів та імбирного печива завжди асоціюються з новорічними святами. У багатьох країнах Європи дарувати печиво на Новий рік та Різдво вже давно стало традицією. Адже приділяючи час приготуванню та докладаючи всіх зусиль, ви показуєте, наскільки цінуєте та дорожите тим, для кого призначений такий подарунок.

Саме тому пропонуємо вам п'ять простих та смачних рецептів новорічного печива, які не лише стануть чудовим подарунком для ваших близьких, але й гарантовано додадуть вам святкового настрою.

Новорічне імбирне печиво

Кількість: приблизно 65–70 штук

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна;
  • 100 г м'якого вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 1,5 ст. л. меду;
  • 2 ч. л. імбиру;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 0,5 ч. л. гвоздики;
  • 0,5 мускатного горіха;
  • 0,5 ч. л. соди.

Для глазурі:

  • 150 г цукрової пудри;
  • 2 ст. л. лимонного чи апельсинового соку.

Як готувати новорічні імбирні печива:

У мисці збити міксером вершкове масло з цукром.

Додати яйце, потім мед і знову перемішати.

Окремо з'єднати всі сухі інгредієнти та просіяти суміш.

Просіяну суху суміш поступово ввести в масляну, постійно перемішуючи. Колір тіста вийде темним через спеції.

Сформувати кулю з тіста, загорнути у харчову плівку та прибрати у холодильник на 30–40 хвилин.

Увімкнути духовку до 180 градусів. Лист застелити пергаментом і змастити вершковим маслом.

Робочу поверхню присипати мукою. Відокремити приблизно третину тіста (решту повернути в холодильник).

Тісто розкатати завтовшки 2-4 мм, вирізати печиво за допомогою новорічних формочок.

Розкласти на лист і відправити в духовку на 7–10 хвилин, поки не підрум'яниться.

Повторювати процедуру доки тісто не закінчиться.

Змішати цукрову пудру з соком до утворення густої маси та прикрасити новорічне печиво глазур'ю, що вийшла.

Примітка: глазур досить швидко сохне, тому використовуйте її потроху. Якщо вона почне застигати, просто додайте пару крапель води чи соку.

Новорічне печиво без масла — зірочки з корицею

Кількість: приблизно 30 штук

Інгредієнти:

Для печива

  • 300 г лісових горіхів.
  • 2 яйця (знадобляться 1 жовток і 2 білки).
  • 200 г цукрової пудри.
  • 1,5 ч. л. порошку кориці.
  • 100 г борошна.

Для глазурі:

  • 150 г цукрової пудри.
  • 2 ст. л. соку лимона.

Увімкнути духовку розігріватися до 200 градусів. Подрібнити горіхи (можна скористатися комбайном чи кавомолкою)

Збити білки в круту піну, поступово додаючи горіхи, цукрову пудру, борошно, корицю та жовток. Замісити до утворення м'якого тіста.

Розкатати качалкою до товщини приблизно 2 мм. Вирізати зірочки за допомогою форм.

Лист покрити пергаментом і викласти зірочки. Відправити в духовку хвилин на 10, поверхня печива має стати золотистою.

Для глазурі потрібно поєднати цукрову пудру з лимонним соком. Повинна вийти густа маса.

Після того, як печиво охолоне. змастити його глазур'ю.

Порада: якщо в печиві зробити отвір перед випіканням, його можна буде повісити на ялинку.

Печиво з шоколадним драже

Кількість: 35 штук

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 2 яйця (потрібні 2 жовтки);
  • 100 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 0,5 пакетика розпушувача;
  • 200 г шоколадного драже;
  • сіль;
  • вершкове масло для листа.

У мисці збити розм'якшене вершкове масло з цукром до отримання однорідної маси. Потім додати по черзі яєчні жовтки та 4 ст. л. води, при цьому постійно розмішувати.

Потім поступово додати борошно, що просіяне, з пекарським порошком. Додати дрібку солі та вимішувати тісто протягом 5 хвилин. Воно має стати однорідним.

Перемішуючи тісто ложкою, додати шоколадне драже і дати тісту підійти 20 хвилин.

Розігріти духовку до 180 градусів. Застелити лист пергаментним папером і змастити маслом. Викласти печиво круглої форми за допомогою ложки, залишивши достатню відстань між ними. Випікати 15 хвилин.

Дістати пергамент разом із папером. Вистелити лист заново і викласти нову партію. Повторювати доти, доки тісто не закінчиться.

Порада: щоб зробити шоколадне печиво більш новорічним, можна додати в тісто цедру апельсина або драже білого, червоного та зеленого кольорів.

Хмиз

Кількість: 50 штук

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • 50 г крохмалю;
  • 2 яйця;
  • 50 г вершкового масла;
  • 0,5 склянки білого вина;
  • цедра одного лимона;
  • рослинна олія для смаження;
  • цукрова пудра.

Змішати борошно, цукор та крохмаль. Висипати гіркою на робочу поверхню.

У центрі зробити поглиблення та по черзі додавати розм'якшене масло, яйця, вино та лимонну цедру. Обережно перемішувати після кожного інгредієнта.

Потім активно замісити тісто до однорідності.

Тісто поділити на шматки та розкотити у тонкі листи.

Нарізати тісто на прямокутники (приблизно 7*13 см). У центрі зробити розріз та закрутити.

Порада: можна використовувати спеціальне коліщатко для тіста, тоді краї вийдуть фігурними.

Розігріти олію та опустити кілька штук хмизу. Смажити до появи золотистої скоринки.

Викладати готовий хмиз на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Потім перекласти на блюдо та посипати цукровою пудрою.

Печиво "Мадлен"

Візитною карткою печива Мадлен є його характерна форма у вигляді мушлі. Тому, перш ніж приступити до готування, необхідно придбати спеціальні формочки, які значно спростять процес випікання. В іншому це печиво готується швидко.

Порція: 20 штук

Інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 125 г м'якого вершкового масла;
  • 50 г крохмалю;
  • 2 великих яйця;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • борошно та масло для формочок;
  • цукрова пудра для посипання.

Збити яйця, цукор і ванільний цукор, доки суміш не стане майже білою.

Не припиняючи збивати, поступово додати борошно та крохмаль, насипаючи по ложці, а потім вершкове масло. Ретельно вимісити тісто. Воно має бути однорідним та еластичним.

Включити духовку до 180 градусів.

Форми змастити маслом і присипати борошном, розподілити тісто. Випікати приблизно 10 хвилин. Перш ніж виймати, простежити, щоб печиво набуло золотистого відтінку.

Наприкінці посипати цукровою пудрою.

Готуйте із задоволенням і у вас все обов'язково вдасться.

Щасливих Вам новорічних та різдвяних свят!

Читайте також