Торт "Вишнева гірка": рецепт до недільного столу

Приготування торту займає досить багато часу, але його смак того вартий
Торт "Вишнева гірка": рецепт до недільного столу
12 Листопада 2022, 22:51
читать на русском

На початку з її приготуванням може бути важкувато, але ж рецепт простий і торт виходить величенький, тому без сумніву – невдовзі цей торт буде серед ваших улюблених.

Інгредієнти:

Для основи торта

  • 800 г – 1 кг заморожених вишень без кісточок
  • 250 мл вершкового масла або маргарину*
  • 250 мл сметани
  • 1-2 яйця
  • +- 500 г борошна
  • щіпка солі
  • ½ ч.л. соди – загасити лимонним соком або оцтом
  • 1 стручок ванілі або пару щіпок меленого бодяну, або ж пачка несправжньої ванілі з найближчого магазину

    *вершкове масло чи маргарин перед приготуванням можна розтопити, або потерти на велику бурякову тертушку

Для крему

  • 800 мл – 1 л жирної сметани
  • 1 склянка меленого кокосового цукру або звичайного
  • 1-2 пачки загущувача для вершків – на той випадок, якщо сметана не загусне

До однорідності все гарненько збити міксером чи у комбайні.

Приготування

Вишню розморозити та дати стекти зайвій волозі. У великій мисці змішати розтоплену олію, яйця, сіль та сметану, поступово додаючи просіяне борошно з гашеною содою та прянощами. Все ретельно перемішати. Тісто повинно бути пластичним та м’якеньким, тож не «забийте» його борошном. Для цього підсипайте борошно потрошку до того часу, поки тісто не перестане вас "хапати" за пальці.

Розділіть тісто на 10 шматочків одного розміру. Добре посипте стіл борошном. Кожен шматок тіста спочатку розкачайте у довжину розміром як на велике дечко у вашій духовці, потім розкачайте у ширину – наскільки у вас вийде. Деякі господині роблять цей торт розміром на половину дечка, і при цьому ділять тісто на 15 шматків, але на наш погляд то зайві клопоти, до того ж нарізати потім такий торт важче. На краєчок кожного тоненького шматка тіста викладіть один рядок вишень, та загорніть "трубочки"

Розігрійте духовку приблизно до 200°C. Посипте дечко борошном та викладіть на нього одразу 10 трубочок з вишнею. Поставте трубочки у духовку на маленький чи середній вогонь хвилин на 30 або більше. Як тільки трубочки трошки виростуть та стануть золотавого кольору – вимикайте духовку.

Дайте трубочкам охолонути, а у цей час зробіть крем. На великий таріль або тацю покладіть спочатку 4 трубочки та змастіть їх зверху кремом.

Зверху покладіть три трубочки, легенько їх придавіть та знову змастіть кремом. Потім таким чином викласти ще дві трубочки та останню – на верхівку. Змастити торт з усіх боків залишками крему.

За бажанням "Вишневу гірку" можна обсипати тертим шоколадом чи горіхами, але вона і без цього буде у вас прекрасна!

Читайте також