Різке похолодання і дощ: прогноз погоди на 4 квітня

Похолодання буде короткочасним, тепло повернеться вже за кілька днів
Різке похолодання і дощ: прогноз погоди на 4 квітня
Погода, дощ фото: Парламент.UA
4 Квітня 2024, 08:40
читать на русском

В Україні завтра очікується похолодання. В деяких регіонах країни спостерігатимуться дощі з мокрим снігом.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у Facebook.

У північних та західних областях України вдень температура повітря не перевищуватиме +6+11 градусів.

Погода у Центральній частині країни буде різною. У Вінницькій та Полтавській областях очікується +8+12 градусів. У Черкаській області та в Кропивницькому +12+17 градусів, у Дніпропетровській області до +19 градусів.

У Харківській області спостерігатиметься температура +10+14, у Луганській області - до +20, у Донецькій області +18 градусів.

У південній частині очікується +15+20 градусів.

Опади найбільш ймовірні на півночі, заході та на північному сході України - дощ, місцями можливий мокрий сніг. На решті території України - без опадів.

Вітер помірний в переважній частині регіонів країни. Втім на північному сході пориви вітру сягатимуть до 15-20 метрів за секунду.

У Києві 4-го квітня очікується стрімке похолодання. Температура сягатиме +8+10 градусів, вранці місцями пройде дощ, вдень без істотних опадів.

Надалі температура повітря підвищуватиметься.

Нагадаємо, на початку квітня очікується незвичайно тепла погода, що буде спричинено південно-західними вітрами, які принесуть тепле повітря з Балканського півострова та країн Середземномор'я. Попри теплу погоду, місцями будуть короткочасні дощі різної інтенсивності з випадками гроз. У другій половині тижня очікується короткочасне похолодання, яке найбільше відчутне буде у північних областях, тоді як південну частину країни практично не зачепить. Проте з вихідних 6-7 квітня очікується приплив нової порції субтропічного повітря, що призведе до підвищення температур як удень, так і вночі по всій країні.

Читайте також

1