РНБО ще раз перевірить кримінальних авторитетів, які скаржаться на санкції

Фігуранти скаржаться, що їх несправедливо записали до "злодіїв у законі"
Головне
РНБО ще раз перевірить кримінальних авторитетів, які скаржаться на санкції
Олексій Данілов Фото: РНБОУ
18 Червня 2021, 19:37
читать на русском

РНБО перевірить трьох кримінальних авторитетів, які скаржаться, що їх внесли до санкційного списку "злодіїв у законі" несправедливо.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив на брифінгу за результатами засідання Ради нацбезпеки і оборони.

МВС внесло на розгляд РНБО стосовно 12 осіб, які перебувають у статусі кримінальних авторитетів, лідерів злочинних угруповань. Після першого рішення РНБО було дуже багато звернень стосовно деяких осіб, які вважають, що потрапили до санкцій не зовсім коректно.

Тому сьогодні було дано доручення РНБО стосовно трьох осіб знайти додаткову перевірку наявності їх у санкційних списках із залученням СБУ, контррозвідки та відповідних органів. Стосовно трьох осіб буде уточнення, на яких раніше наклали санкції, - пояснив Данілов.

Секретар РНБО також додав, що 21 червня 2018 рішенням РНБО були введені персональні санкції проти низки осіб на три роки. Днями термін цих санкцій спливає, тому проти усіх фізичних та юридичних осіб санкції продовжені, окрім людей, які померли.

Нагадаємо, що 14 травня на черговому засіданні РНБО  було застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі та 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами. Серед них були ватажки так званих "ДНР" та "ЛНР", а також "голова" окупованого Криму. 12 кримінальних авторитетів із цього списку подали позови до Верховного суду проти президента Володимира Зеленського.

Читайте також

1