Родичка голови Львівської ОВА Козицького причетна до втечі чоловіків через "Шлях", – ЗМІ

Наталія Муха причетна до виїзду майже 200 чоловіків призовного віку
Головне
Родичка голови Львівської ОВА Козицького причетна до втечі чоловіків через "Шлях", – ЗМІ
Наталія Муха Фото: tvoemisto.tv
16 Вересня 2023, 14:36
читать на русском

Родичка голови Львівської ОВА Максима Козицького 34-річна Наталія Муха виявилася, причетною до виїзду через систему "Шлях" майже 200 чоловіків призовного віку, які так і не повернулися в Україну.

Про це йдеться у розслідуванні NGL.media (Наші гроші).

Між Мухою і Козицьким є родинний зв’язок. Вона є дружиною рідного брата Ольги Козицької (у дівоцтві Мухи) – дружини Степана Козицького.

Цей зв’язок журналісти підтвердили через дані декларацій, реєстр нерухомості та спільні адреси проживання.

Судячи з соцмереж Наталії Мухи і Ольги Козицької, вони є досить близькими подругами. Наталя Муха також присутня на спільних фото з Максимом і Степаном Козицькими.

Муха очолює миколаївський осередок товариства "Просвіта" та керує миколаївським народним театром "Хліб". За зверненнями цього осередку "Просвіти" і ГО "Театр Хліб" до Львівської ОВА, яка видавала дозволи на виїзд, з України виїхали і не повернулися майже 200 чоловіків призовного віку. Муха проігнорувала дзвінки і повідомлення журналістів з проханнями пояснити виявлені факти.

Своєю чергою Козицький письмово відповів, що не може знати деталей життя всіх активістів, в тому числі і Мухи.

"З того, що я знаю – вона займає активну громадянську позицію у місті Миколаїв і з початку повномасштабного вторгнення налагодила волонтерську діяльність, в якій було залучено багато місцевих жителів. Тобто, її організації не є фейковими чи такими, що існують лише на папері", - розповів Козицький.

Нагадаємо, журналісти ідентифікували понад 2 248 чоловіків, які виїхали за кордон за дозволами Львівської ОВА через призначену для далекобійників систему "Шлях" та не повернулися, а також 372 організації, причетні до їх переправлення.

Читайте також

1