Родини, які всиновили дитину у 2022 році, зможуть отримати фінансову допомогу

Розмір виплат буде залежати від віку та статусу дитини і може коливатися від 45 000 до 75 000 гривень
Родини, які всиновили дитину у 2022 році, зможуть отримати фінансову допомогу
Діти з мамою
3 Грудня 2022, 17:24
читать на русском

За підтримки Міністерства соціальної політики України благодійний фонд "СОС Дитячі Містечка" запускає програму для фінансової допомоги сім’ям, які всиновили дітей, починаючи з 1 січня 2022 року. Всього таких родин буде 500.

Оформити заявку на допомогу можна на сайті фонду.

Благодійна організація "СОС Дитячі Містечка" розпочала свою діяльність в Україні в 2003 році. Вона є членом Міжнародної Федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf) і працює відповідно до Конвенції ООН про права дитини.

У вересні "СОС Дитячі Містечка" розпочали міжнародний проєкт "Право на сім’ю" разом з Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Головна мета програми — створити всі можливі умови для розвитку сімейних форм виховання. Це дозволить дітям, які залишились без батьківського піклування, замість сиротинців виховуватись та жити в родинах. Проєкт одночасно стартував у п’яти країнах: Україна, Албанія, Білорусь, Вірменія та Північна Македонія. В Україні "Право на сім’ю" запустили у чотирьох областях — Київській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській. Саме в цих регіонах зараз перебуває найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб. Також чималими є масштаби трудової міграції в цих областях. Тому саме там родини та діти потребують найбільшої підтримки зі сторони.

Втілення проєкту буде відбуватися поетапно. Адже спочатку необхідно зібрати всі дані про наявні проблеми в сфері виховання та усиновлення. Для цього організатори "Права на сім’ю" будуть проводити опитування та інтерв’ю серед посадовців, родин та залучати до цього лідерів думок. На основі результатів можна буде провести аналіз того, наскільки ефективно та якісно здійснюються соціальні послуги в даному регіоні. А потім вже справа дійде до тренування та навчання фахівців, які і повинні будуть надавати такі послуги дітям та сім’ям, що цього потребують.

За додатковою інформацією можна відвідати сайт фонду "СОС Дитячі Містечка", а також звернутися за електронною поштою або номером телефону:

Сайт: https://sos-ukraine.org

Ел. пошта: [email protected]

Контактний номер: +38 063 771 08 78

Нагадаємо, з 1 листопада мешканці деокупованих територій отримують додаткову грошову допомогу в розмірі 2200 грн, а також гуманітарну - продукти, засоби гігієни, одяг тощо.

Читайте також