Російські війська оточили Україну з трьох сторін - карта

Загалом на карті зазначено десять основних скупчень військ РФ
Головне
Російські війська оточили Україну з трьох сторін - карта
Російські війська в районі Валуйок у грудні 2021 року
9 Січня 2022, 08:17
читать на русском

Американські ЗМІ показали, як розташувались російські війська біля кордонів України. Так, Росія розмістила сили з трьох сторін. При цьому вони потенційно можуть відкрити новий фронт.

Як повідомляє The New York Times, російські війська загрожують ескалацією конфлікту з Україною.

Карта складена на основі даних від українських та західних чиновників, незалежних військових аналітиків та знімків супутників газетою The New York Times.

Загалом на карті зазначено десять основних скупчень військ РФ, що включають артилерію, важку техніку та танки. На ній відзначено рід військ, чисельність та види техніки.

За інформацією видання, біля кордону з Україною зараз перебувають 100 тисяч військових, однак, за оцінками американських спецслужб, Росія розробила військову операцію за участю 175 тисяч військовослужбовців.

Дві групи військ розташовані біля кордону з Білоруссю, поряд із містами Єльня (Смоленська область) та Клинці (Брянська область). Ще три групи розташувалися неподалік від російського Воронежа, зазначено на карті. Ці війська можуть безпосередньо загрожувати Києву у разі проведення воєнної операції.

Карта скупчення російських військ біля кордонів України станом на початок січня 2022 року

Карта скупчення російських військ біля кордонів України станом на початок січня 2022 року Фото: The New York Times.

Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про ризик початку нової війни в Європі через нарощування російських військ довкола України.

Читайте також