Російський паспорт та квартира в Москві: суд нарешті розгляне нові докази у справі екссудді Богдана Львова

СБУ надало суду інтерв’ю Львова та копії документів, пов'язаних з його квартирою в Москві та паспортом громадянина РФ
Російський паспорт та квартира в Москві: суд нарешті розгляне нові докази у справі екссудді Богдана Львова
Богдан Львов / Фото: pravo.ua
10 Червня 2024, 15:30
читать на русском

30 травня 2024 року Шостий апеляційний адміністративний суд оголосив перерву у справі колишнього судді Богдана Львова для вивчення нових доказів.

СБУ надало суду інтерв’ю Львова та копії документів, пов'язаних з його квартирою в Москві, де вказані дані його російського паспорта. Наступне засідання призначено на 12 червня.

Журналіст "Слідства.Інфо" повідомив із зали суду, що під час засідання СБУ долучила інтерв’ю Львова з журналістами "Схем" та договір від 2012 року про дарування ним частки квартири в Москві, де Львов зазначений як "громадянин Російської Федерації". Захист Львова виступив із запереченням проти нових доказів, стверджуючи, що ці дані не мають стосунку до питання його звільнення.

Суд задовольнив клопотання СБУ і оголосив перерву для вивчення нових доказів до 12 червня. Судді також розкритикували пасивність Верховного Суду, чия представниця не брала активної участі в процесі, лише підтримувала сторону СБУ.

Нагадаємо, у вересні 2022 року журналісти "Схем" виявили, що Богдан Львов має російський паспорт, отриманий у 1999 році в Москві, коли він був головою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду України. У 2012 році Львов отримав новий російський паспорт на підставі досягнення 45-річного віку. Також у нього є індивідуальний податковий номер в офіційному реєстрі Федеральної податкової служби РФ, який прив’язаний до чинного паспорта.

Після розслідування Львов визнав наявність даних про його російське громадянство у реєстрах РФ, але назвав це "підробкою". СБУ повідомила Верховний Суд про громадянство РФ Львова, що призвело до його звільнення.

Львов оскаржив своє звільнення в суді, а Верховний Суд заявив про намір оскаржити рішення про його поновлення на посаді.

Читайте також

1