Суддя Львов намагається "вирішити питання з російським паспортом" у кулуарах Верховного суду - політолог

Суддя Львов користується ситуацією невизначеності політичної системи в державі
Суддя Львов намагається "вирішити питання з російським паспортом" у кулуарах Верховного суду - політолог
Богдан Львов / Фото: pravo.ua
19 Березня 2024, 11:26
читать на русском

Суддя Богдан Львов відомий тим, що в нього знайшли російський паспорт та відсторонили з посади голови Касаційного суду Верховного Суду України.

Про це повідомив політолог Олег Саакян під час пресконференції в Інтерфаксі.

"Повернувся і ходить по судах та вирішує справи, намагається повернути корупцію в суди. Виглядає це вкрай загрозливо. По "справі Львова за російський паспорт" триває судовий процес, але, тим не менше, він намагається впливати на рішення колегії суддів".

Експерт додав, що "ситуація загрозлива, адже чомусь створюється простір для таких, як Богдан Львов в державних судах та інституціях". Він цим користується, тому що політична система в державі зараз зависла в переддень кризи. Це так звана каламутна вода, яку суддя Львов використовує для власного збагачення, - каже Саакян.

"Мають бути цілком інші правила гри, які б виводили політичну систему з кризи та викидали корупціонерів", - зазначив експерт.

Нагадаємо, ОАСК зобовʼязав Верховний суд поновити на посаді судді Касаційного господарського суду Богдана Львова, який має російське громадянство, та виплатити йому середній заробіток за період з жовтня 2022 року, коли його відрахували.

Раніше Державна міграційна служба України зупинила питання про позбавлення екссудді Верховного суду Богдана Львова громадянства України, у якого виявили паспорт РФ. Відповідь на запит журналістів про причини такого рішення, не озвучили, пославшись на "конфіденційність" цієї інформації.

Як відомо, у заступника голови українського Верховного суду та очільника Касаційного господарського суду в його складі Богдана Львова виявили російське громадянство. 4 жовтня голова Верховного суду Всеволод Князєв відрахував суддю Богдана Львова із штату Верховного суду. Також журналісти "Схем" виявили двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе в Москві, якою володіють порівну, як стверджують, теща українського судді та його дружина Інна Львова. Суддя також мав частку в цій квартирі, але передав її у власність дружині за договором дарування, укладеним 2012 року.

7 жовтня 2022 року петиція на сайті президента про позбавлення Львова українського громадянства набрала 25 тисяч підписів. 22 жовтня президент Володимир Зеленський відповів на петицію – доручив Комісії з питань громадянства при Офісі президента перевірити наявність підстав для припинення українського громадянства Богдана Львова. З того часу про результати розгляду цього питання ані в Офісі президента, ані в Державній міграційній службі не повідомляли.

Читайте також