Верховний суд подасть апеляцію щодо поновлення на посаді судді Львова, який має російське громадянство

Окрім російського громадянства суддя Львов має нерухомість в рф
Головне
Верховний суд подасть апеляцію щодо поновлення на посаді судді Львова, який має російське громадянство
Богдан Львов / Фото: ics.gov.ua
11 Січня 2024, 11:43
читать на русском

Верховний Суд України буде подавати апеляцію щодо рішення Київського окружного адміністративного суду (КОАС) про відновлення Богдана Львова на посаді судді.

Про це повідомляє пресслужба Верховного суду.

У середу, 10 січня 2024 року стало відомо, що Київський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Львова поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

"Верховний Суд, не погоджуючись із рішенням КОАС, оскаржуватиме його в апеляційному порядку", - заявили у Верховному суді.

Нагадаємо, вчора ОАСК зобовʼязав Верховний суд поновити на посаді судді Касаційного господарського суду Богдана Львова, який має російське громадянство, та виплатити йому середній заробіток за період з жовтня 2022 року, коли його відрахували.

Раніше Державна міграційна служба України зупинила питання про позбавлення екссудді Верховного суду Богдана Львова громадянства України, у якого виявили паспорт РФ. Відповідь на запит журналістів про причини такого рішення, не озвучили, пославшись на "конфіденційність" цієї інформації.

Як відомо, у заступника голови українського Верховного суду та очільника Касаційного господарського суду в його складі Богдана Львова виявили російське громадянство. 4 жовтня голова Верховного суду Всеволод Князєв відрахував суддю Богдана Львова із штату Верховного суду. Також журналісти "Схем" виявили двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе в Москві, якою володіють порівну, як стверджують, теща українського судді та його дружина Інна Львова. Суддя також мав частку в цій квартирі, але передав її у власність дружині за договором дарування, укладеним 2012 року.

7 жовтня 2022 року петиція на сайті президента про позбавлення Львова українського громадянства набрала 25 тисяч підписів. 22 жовтня президент Володимир Зеленський відповів на петицію – доручив Комісії з питань громадянства при Офісі президента перевірити наявність підстав для припинення українського громадянства Богдана Львова. З того часу про результати розгляду цього питання ані в Офісі президента, ані в Державній міграційній службі не повідомляли.

1