Російський “Сбербанк” позивається до заводу Укроборонпрому на 500 млн грн

Підготовче засідання відбудеться у листопаді
Російський “Сбербанк” позивається до заводу Укроборонпрому на 500 млн грн
Фото: з відкритих джерел

Господарський суд міста Києва прийняв позовну заяву "дочки" російського "Сбербанку" в Україні до Державної акціонерної холдингової компанії "Артем" про стягнення заборгованості у розмірі близько 500 мільйонів гривень.

Про це свідчить ухвала, опублікована у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, у заяві "Сбербанку" йдеться про стягнення заборгованості за договором про відкриття кредитної лінії від 20.01.2014 року в розмірі 10,216 млн доларів та 203,8 млн грн.

Читайте також

Підготовче засідання відбудеться у листопаді.

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" - компанія, що входить до структури Укроборонпрому, що розташовується вздовж вулиці Іллєнка біля станції метрополітену "Лук’янівська". Спеціалізується на виробництві спеціальної, авіаційної та медичної техніки.

6 жовтня Зеленський звільнив Айвараса Абромавічуса з посади генерального директора Укроборонпрому.

Нагадаємо, що 16 жовтня президент України Володимир Зеленський відвідав з робочим візитом Турецьку Республіку (м. Стамбул). Вони обговорили широкий спектр питань взаємин між Україною й Туреччиною, а також підписали низку двосторонніх документів.

Тепер українська влада шукає майданчик для розміщення турецького підприємства компанії Bayrаktar, на якому та планується спільне виробництво військових безпілотні літальні апарати (БПЛА).

1