Російський шпигун влаштувався на роботу в міськраду в Харківській області

Агент спецслужб РФ в Україні збирав інформацію про військові об’єкти
Російський шпигун влаштувався на роботу в міськраду в Харківській області
СБУ Фото: ssu.gov.ua/
18 Листопада 2021, 16:17
читать на русском

Контррозвідники викрили агента російської спецслужби, який під прикриттям посадовця міськради збирав розвідувальну інформацію про військові об’єкти на Харківщині.

В СБУ повідомили, що шпигун був завербований псевдочиновником так званої "ДНР" і працював завідувачем сектору цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами однієї з міськрад Харківщини.

Він отримав завдання збирати розвідувальну інформацію про військові об'єкти регіону, особовий склад української спецслужби та підрозділи Збройних сил України, а також про місцевих патріотично налаштованих активістів. Насамперед його цікавили маршрути переміщення колон з військовою технікою, види озброєнь українських військових.

Агент спецслужб РФ працював у міськраді в Харківській області Фото: ssu.gov.ua

Співробітники СБУ встановили, що інформатор входив до агентурного апарату одного з так званих "депутатів Народної ради ДНР 2 скликання". За кураторством ФСБ РФ вони здійснювали збір розвідувальної інформації, яку замовники використовували для проведення пропагандистських інформаційних кампаній з метою розхитування ситуації в Україні.

Наразі зловмисника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, 13 жовтня під час переговорів Тристоронньої контактної групи на Донбасі було затримано російського шпигуна, якого підозрюють в умисному вбивстві.

Читайте також