Російський суд посадив чоловіків, які заперечують розпад СРСР

Суд визначив їх екстремістами
Російський суд посадив чоловіків, які заперечують розпад СРСР
Правосуддя (Фото: picabu)
21 Листопада 2020, 04:35
читать на русском

У Росії Центральний районний суд Волгограда вирішив заарештувати трьох осіб за підозрою в "організації діяльності екстремістської організації". Вони заперечували розпад Радянського Союзу.

Про це повідомляє об'єднана пресслужба судів Волгоградської області передає видання DW.

Відомо, що їх арештували до 18 січня 2021 року.

Так, за даними пресслужби, слідство вважає, що троє чоловіків є учасниками міжрегіонального громадського об'єднання, діяльність якого в Росії заборонена.

Читайте також

Повідомляється, що підозрювані заперечують розпад СРСР, не визнають існування Росії як держави, а також "закликають ігнорувати вимоги органів державної влади, федеральних законів та інших нормативно-правових актів, що діють на території РФ".

А ймовірний керівник "екстремістського" осередку, як зазначається, називає себе "Тимчасовим виконувачем обов'язків Голови усіх без винятку посад, всіх без винятку існуючих раніше об'єктів і суб'єктів права в просторі на території Волгоградської області", додали в суді.

Нагадаємо, раніше перший президент Леонід Кравчук заявив, що Росія у Мінську не має висувати нам ультиматумів. "Ми не в СРСР і не під Кремлем", - додав він.

1