Російську ворожу символіку заборонили використовувати в Латвії

Країна засуджує військові дії росії в Україні
Російську ворожу символіку заборонили використовувати в Латвії
Російська техніка, війна в Україні / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
1 Квітня 2022, 11:16
читать на русском

У Латвії у другому читанні підтримали зміни до Закону про безпеку масових розважальних та святкових заходів, які визнані невідкладними. Відтепер у країні заборонено використовувати російську ворожу символіку " Z "і" V".

Про це повідомили у пресслужбі Сейму Латвії.

Засуджуючи військові дії росії в Україні, ми повинні твердо стояти на тому, що символам, які прославляють російську військову агресію, як-от букви "Z", "V" або інші символи, які використовуються для цього, немає місця в публічних заходах, - сказав Артус Кайміньш, голова комісії з прав людини та громадськості.

Також заборонено пропагувати та прославляти заходи, що містять ідеологію нацистського та комуністичного режимів, під час публічних заходів. Винятки становлять лише тоді, коли заходи спрямовані не на прославляння тоталітарних режимів та не на виправдання кримінальних правопорушень чи використання їх в освітніх, наукових чи мистецьких цілях.

Додали, що в Латвії збільшили штраф за порушення правил організації та проведення публічних заходів. Штраф для фізичної особи - 400 євро, для юридичної - 3200 євро.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі країни запровадити кримінальну відповідальність за використання символіки, під якою окупаційні війська здійснюють свої жахливі воєнні злочини в Україні. Зокрема, мова йде про символ "Z".

Читайте також