Зеленський обговорив з Байденом санкції та допомогу: США нададуть Україні $500 млн

Окрім гуманітарної допомоги, президенти обговорили новий пакет посилених санкцій щодо РФ
Важливо
Зеленський обговорив з Байденом санкції та допомогу: США нададуть Україні $500 млн
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
30 Березня 2022, 20:41
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський закінчив телефонну розмову з президентом Сполучених штатів Джо Байденом за результатами якої стало відомо, що США мають намір надати України $500 млн прямої бюджетної допомоги.

Про це йдеться у релізі Білого дому за результатами розмови.

Президент США говорив сьогодні з президентом України про триваючу роботу Штатів, їхніх союзників та партнерів щодо надання військової, економічної та гуманітарної допомоги Україні, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що лідери країн обговорили роботу США у напрямку виконання основних запитів України щодо допомоги у сфері безпеки, критичні наслідки озброєння в конфлікті, триваючі зусилля Штатів і партнерів щодо виявлення додаткових можливостей для надання підтримки, щоб допомогти українським військовим захистити країну.

Про результати перемовин повідомив і президент України Володимир Зеленський: "Щойно завершив годинну розмову з президентом США. Поділився оцінкою ситуації на полі бою та за столом перемовин. Говорили про конкретну оборонну підтримку, новий пакет посилених санкцій, макрофінансову та гуманітарну допомогу".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав парламентарів Норвегії надати нашій країні конкретні види озброєнь для захисту від нападу РФ. Мова йде про протикорабельні ракети Harpun, протиповітряні системи Nasams, засоби ураження бронетехніки та артилерійські системи.

Читайте також