Зеленський закликав Норвегію надати Україні озброєння для захисту свободи Європи

Названо конкретні види озброєнь, що допоможуть Україні у захисті проти російської агресії
Зеленський закликав Норвегію надати Україні озброєння для захисту свободи Європи
Володимир Зеленський
30 Березня 2022, 18:47
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський закликав парламентарів Норвегії надати нашій країні конкретні види озброєнь для захисту від нападу РФ.

Про це він заявив під час виступу перед норвезьким парламентом Стортингом.

Війна продовжується. РФ перекидає нові сили на нашу землю, щоб продовжити знищувати нас, знищувати українців. Ми маємо зробити більше, щоб зупинити війну! Перше і головне – це зброя. Свобода має бути озброєною не гірше, ніж тиранія. Я буду дуже конкретним у цих стінах, у ваших стінах. Повірте, ми втрачаємо конкретних людей, конкретні міста руйнуються. Тому я хочу назвати чітко, що нам потрібно, - сказав президент.

Зокрема, мова йде про протикорабельні ракети Harpun, протиповітряні системи Nasams, засоби ураження бронетехніки та артилерійські системи.

Уся зброя, якою ви можете допомогти нам, буде використана тільки для захисту нашої свободи, вашої свободи. Тільки для захисту тієї свободи та безпеки, якими ви користуєтесь разом з іншими європейцями, - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що деякі західні країни хотіли б, щоб війна в Україні затягнулася, оскільки це зможе виснажити Росію. Для держав не особливо важливо, що це може знищити Україну.

Читайте також

1