На Заході є ті, хто не проти тривалої війни, бо це виснажило б Росію, - Зеленський

Це означає загибель України і ціною українських життів
На Заході є ті, хто не проти тривалої війни, бо це виснажило б Росію, - Зеленський
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
28 Березня 2022, 19:24
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що деякі західні країни хотіли б, щоб війна в Україні затягнулася, оскільки це зможе виснажити Росію. Для держав не особливо важливо, що це може знищити Україну.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю британському виданню The Economist.

У кожного різні інтереси. На Заході є ті, хто не проти тривалої війни, тому що це означало б виснажувати Росію, навіть якщо це означає загибель України і ціною українських життів. Це, безперечно, відповідає інтересам деяких країн, – сказав президент.

Водночас для інших країн було б краще, якби війна закінчилася швидко. Оскільки російський ринок є великим і тепер від нього страждає їхня економіка, тому вони б хотіли, аби РФ зберегла певні ринки. А також є країни, для яких на першому місці людські життя.

Інші, справді багаті країни, визнають нацизм в Росії і неодмінно хочуть, щоб Україна перемогла. І ще є інші країни, менші країни, які нас повністю підтримують, але це більш ліберальні держави, які займаються гуманітарними питаннями, – зазначив глава держави.

За словами Зеленського, Німеччина намагається бути збалансованою та намагається пристосуватись до нинішньої ситуації. У неї тривалі відносини з Росією, тому вона дивиться на ситуацію крізь призму економіки.

Берлін також дивляться на те, як ситуація впливає на їхню власну країну. На думку президента, сьогодні Німеччина помиляється.

Водночас Велика Британія однозначно на боці України. Вона не балансує, а хоче, щоб Україна виграла, а Росія програла. Утім Зеленський зазначив, що не готовий сказати, чи хоче Лондон, щоб війна затягнулася чи ні.

Читайте також інтерв`ю Володимира Зеленського для журналістів російських ЗМІ мовою оригіналу: "Это не просто война. Все гораздо хуже (видео)".

Читайте також

1