Росія буде агресивнішою: Шмигаль застеріг ЄС від завершення "Північного потоку-2"

За прибутки від газопроводу Росія посилить агресію в Україні
Росія буде агресивнішою: Шмигаль застеріг ЄС від завершення "Північного потоку-2"
Північний потік-2 Фото: gazprom.ru
22 Березня 2021, 09:48
читать на русском

Завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" не в інтересах Європи, оскільки це посилить агресію з боку Росії.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив в інтерв'ю німецькому діловому виданню Handelsblatt, опублікованому в понеділок, 22 березня, передає DW.

За його словами, "якщо "Північний потік-2" буде введений в експлуатацію, Росія стане отримувати вищі прибутки, завдяки яким зможе, окрім іншого, фінансувати свої агресивні дії в Україні".

Це не може збігатися з інтересами ЄС, - вважає Шмигаль.

Читайте також


Контекст. Газопровід "Північний потік-2" повинен поставляти російський газ безпосередньо в Європу дном Балтійського моря. Загальна потужність двох ниток трубопроводу становить 55 мільярдів кубометрів газу на рік. На сьогодні будівництво закінчено більш ніж на 90 відсотків.

Раніше, 18 березня голова Державного департаменту США Ентоні Блінкен заявив, що кожна структура, що бере участь в проєкті "Північний потік-2", повинна негайно припинити діяльність або ж готуватися потрапити під американські санкції. За його словами, Вашингтон перевіряє відомості про компанії, задіяні в реалізації проєкту.

1