Зеленський Дуді: "Північний потік-2" – пастка для всієї Європи

Президент Польщі погодився, що не можна допустити будівництва газопроводу
Головне
Зеленський Дуді: "Північний потік-2" – пастка для всієї Європи
Північний потік-2 (фото: twitter)
25 Лютого 2021, 07:52
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Як повідомляє пресслужба глави держави, окрему увагу було приділено проблематиці забезпечення енергетичної безпеки у Європі.

Згідно із повідомленням, президенти скоординували кроки щодо подальшої протидії проєкту "Північний потік-2" та домовилися максимально залучати до цього міжнародну спільноту. Дуда погодився з Зеленським у тому, що потрібно докласти всіх зусиль, щоб не допустити будівництва газопроводу.

Читайте також

Цей проєкт, по суті, – пастка для всієї Європи. Його не можна допустити. Подальше посилення санкцій проти цього проєкту – це гарантія енергетичної безпеки Європи, – сказав український президент (Володимир Зеленський - досьє).

В Офісі президента повідомили, що окремою темою стало обговорення низки інфраструктурних проєктів поблизу кордону між Україною та Польщею. Йшлося, зокрема, про будівництво та ремонт доріг і модернізацію пунктів пропуску.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року Державний департамент США розширив обмежувальні заходи щодо проєкту газопроводу "Північний потік-2", з метою не дати завершити його будівництво.

Після запровадження санкцій США 18 європейських компаній вирішили припинити свою участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

24 лютого німецька компанія Wintershall Dea, що є одним з найбільших інвесторів "Північного потоку-2", припинила виділяти кошти на проєкт.