Росія хоче усунути мене з посади президента - Зеленський

Президент України стверджує, що росія намагається це зробити до кінця 2023 року
Головне
Росія хоче усунути мене з посади президента - Зеленський
Володимир Зеленський
21 Листопада 2023, 11:39
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія хоче усунути його з посади до кінця 2023 року, для чого вигадала план дестабілізації під умовною назвою "Майдан-3".

Про це глава держави заявив в інтерв'ю таблоїду "The Sun"

"Остання інформація: вони дуже хочуть – є план "Майдан-3", щоб змінити президента (України) – можливо, не через убивство, а через зміну (влади – ред.). Вони будуть використовувати будь-які інструменти, які вони мають. Ідея полягає в тому, щоб до кінця цього року здійснити нову операцію, яка навіть має ім’я... Знаєте, ми можемо з цим жити".

Нагадаємо, 16 листопада Володимир Зеленський у розмові з групою журналістів заявив, що Москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створити "хаос" всередині країни і усунути президента – за даними розвідки, цей план у Росії називають "Майдан 3".

14 листопада видання Online.ua, посилаючись на власні джерела в секторі безпеки та оборони, написало, що з 1 листопада російські спецслужби розпочали масштабну інформаційну атаку "Майдан-3", метою якої є дестабілізація України.

За даними ЗМІ, терміни проведення нової інформаційної атаки російськими спецслужбами на Україну – листопад – грудень 2023 року. Куратором операції, як пише видання, став перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кірієнко, а ідеологом – Владислав Сурков, один з авторів проєкту "Новоросія".