Росія може оголосити війну Україні: відома дата

Офіційна війна дозволить путіну мобілізувати сили резерву та призвати військовозобов’язаних
Головне
Росія може оголосити війну Україні: відома дата
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
3 Травня 2022, 10:11
читать на русском

Президент росії володимир путін може офіційно оголосити війну Україні 9 травня для проведення повноцінної мобілізації резервів.

Про це повідомили в CNN з посиланням на чиновників США та Заходу.

Я думаю, що він (ред. - путін) спробує відійти від своєї спеціальної операції. Путін створив підґрунтя для того, щоб сказати: "Подивіться, зараз це війна проти нацистів, а мені потрібно більше людей. Мені потрібно більше російського гарматного м'яса", -  сказав міністр оборони Великобританії Бен Воллес.

У виданні зазначили, що офіційне оголошення війни могло б підвищити популярність вторгнення рф до України. Зокрема, це дозволить путіну мобілізувати сили резерву та призвати військовозобов'язаних.

Своєю чергою посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер заявив, що США мають "високо достовірні" повідомлення розвідки про те, що окупанти спробують анексувати Луганськ і Донецьк "десь у середині травня". Також росія може планувати проголошення та анексію "народної республіки" у Херсоні.

Прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс переконаний, що росіяни використають 9 травня для пропаганди.

Ми бачили, як росіяни подвоюють свої пропагандистські зусилля, ймовірно, майже напевно, щоб відволіктися від своїх тактичних і стратегічних невдач на полі бою в Україні, – сказав Прайс.

Нед Прайс також вважає, що росія може офіційно оголосити війну 9 травня. За його словами, "це було б великою іронією, якби москва використала нагоду "Дня Перемоги" для оголошення війни.

Він додав, що це може продемонструвати світові, що "їхні військові зусилля провалюються, що вони заплутуються у своїй військовій кампанії та військових цілях".

Нагадаємо, на росії планують оголосити відкриту мобілізацію 9 травня.

Читайте також