Росія може використати хімічну зброю проти свого ж населення - Аваков

Ексміністр вважає, що рф збирається влаштувати провокацію, аби звинуватити в цьому Україну
Важливо
Росія може використати хімічну зброю проти свого ж населення - Аваков
Арсен Аваков Фото: УНІАН
4 Травня 2022, 19:13
читать на русском

Російська влада може застосувати хімічну зброю у власних областях, які межують з Україною.

Про це заявив колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

З достовірних інсайдерських джерел – стало відомо, що путін обговорює опрацьовані під керівництвом Патрушева (секретар Ради Безпеки рф. - ред.) плани провокацій, у тому числі й з використанням хімічної зброї проти мирного населення рф у Брянській, Курській, Білгородській, Воронезькій та Ростовській областях – з метою звинуватити в цих злочинах Україну, - написав він у Телеграмі.

За словами ексміністра, російська влада вважає, що жертви серед мирного населення здатні згуртувати росію та виправдати офіційне оголошення війни та загальну мобілізацію:

Рашисти розраховують, що такі жертви в рф підстьобують бажання воювати у деморалізованих російських військ на фронті. Жаль людей - попереджаємо і жителів областей та негідників, які готують ці провокації. Знаємо персонально.

Аваков нагадав, що 9 травня - одна з обговорюваних дат оголошення мобілізації в РФ.

За його словами (досьє Авакова), патрушев пропонує путіну розглядати вищезгадані провокації із застосуванням хімічної зброї як виправдання для можливості завдати ядерного удару.

Якщо путін зважиться на ядерний удар – отримає персональну боєголовку на знищення – жодний бункер від цієї проникної зброї не врятує. Про це вже прямо сказали західні лідери. Це, сподіваюся, він також знає. Пишу тут, щоби знали й інші, - додав він.

Він звернувся до росіян із Брянської, Курської, Білгородської, Воронезької та Ростовської областей:

Знайте – ваші життя путін готовий кинути у топку війни. Чи згодні з цим? Або ви вже остаточно росіяни.?.. Втім, не важливо.. тому що ми українці – ЛЮДИ – і поводитимемося по-людськи, навіть якщо ви захворіли на рашизм.

Раніше, нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що президент росії владімір путін може застосувати ядерну або хімічну зброю у війні проти України.

Читайте також

1