Росія намагається перетворити Азовське море на своє внутрішнє "озеро" - ВМС України

Росія перекрила 70% акваторії Азовського моря
Росія намагається перетворити Азовське море на своє внутрішнє "озеро" - ВМС України
Море Фото: Pexels
10 Грудня 2021, 18:40
читать на русском

Росія продовжує провокативні дії проти України та видала навігаційні попередження про обмеження судноплавства в Азовському морі. Тепер близько 70% акваторії перекриті.

Про це повідомила служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України у Facebook.

Російська Федерація не припиняє провокативні дії проти України

Станом на 10 грудня Російською Федерацією перекрито близько 70% акваторії Азовського моря. Наразі росіянами розміщено навігаційні попередження про обмеження судноплавства у визначених районах начебто у зв’язку з проведенням артилерійських стрільб в районах поблизу м. Маріуполь, м. Бердянськ та м. Генічеськ, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подібні перекриття районів відбуваються систематично та перешкоджають вільному судноплавству в Азовському морі. Оголошення навігаційних попереджень Росією в Азовському морі у безпосередній близькості до пунктів базування українських ВМС та цивільних портів є відкритою провокацією.

У ВМС наголосили, що такі дії Росії свідчать про намагання перетворити Азовське море на своє внутрішнє "озеро".

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Нагадаємо, що 9 грудня, коли стартувала розмова президентів США та України, російська ФСБ заявила, що український корабель "Донбас" наблизився до Керченської протоки, створивши "загрозу безпеці мореплавання".

Читайте також

1