Росія не має права вето на вступ України до НАТО – Столтенберг (відео)

Росія і НАТО продовжать серію зустрічей для обговорення безпекових питань
Головне
Росія не має права вето на вступ України до НАТО – Столтенберг (відео)
НАТО-Україна Фото: twitter.com/YehorBozhok
12 Січня 2022, 16:49
читать на русском

У штаб-квартирі НАТО у Брюсселі 12 січня відбулись переговори з питань безпеки із Росією, представниками США та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у форматі саміту Росія-НАТО.

Про хід перемовин генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів на брифінгу за підсумками зустрічі Росія-НАТО.

Столтенберг зокрема наголосив, що НАТО не обмежуватиме право держав на вступ до Альянсу, а Росія не має права вето щодо вступу України. Якщо Росія використає силу проти України й піде далі, НАТО розгляне збільшення своєї присутності на Сході Альянсу;

В Альянсі також розглядають можливість відкриття офісів НАТО у Москві та російського представництва — у Брюсселі. У НАТО підкреслили, що готові знову зустрічатися з Росією, щоб обговорити збільшення прозорості навчань, протидії кібератакам, а також питання ядерної політики;

Своєю чергою, Росія підтримала ідею провести серію подальших зустрічей із НАТО в різних форматах щодо обмеження розміщення ракет, однак поки не пристала на конкретні пропозиції.

Нагадаємо, що в США група республіканців-конгресменів має намір внести законопроєкт, який оголошує Україну країною "НАТО-плюс". Завдяки цьому документу Україна отримає додаткову військову підтримку від США. Також буде ініційовано перевірку доцільності оголошення Росії державою-спонсором тероризму.

Читайте також