Росія не змогла просунути "русскій мір" танками і м’якою силою не зможе - Кулеба

Глава відомства вважає, що "русскій мір" - це одноманітність, у якій немає нікого, крім росіян
Росія не змогла просунути "русскій мір" танками і м’якою силою не зможе - Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (фото: Facebook)
9 Лютого 2021, 15:23
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заяви прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, що "русскій мір" був і залишатиметься пріоритетом для російської держави. А лінія заперечення зі сторони Києва щодо цієї "спільності" Москві не подобається.

Свою думку Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) висловив на своїй сторінці у Twitter.

Росія не змогла просунути "русский мир" в Україні танками. І м’якою силою не зможе, - заявив Кулеба.

За словами глави МЗС України, "русскій мір" — це одноманітність, у якій немає нікого, крім росіян.

Український Світ — це різноманіття і свобода бути собою. Тому його захищають україномовні, російськомовні та всі інші українці, - наголосив міністр.

Нагадаємо, що у Кремлі Україну вважають територією "русского міра", а це відбувається тому, що тут живе дуже багато росіян і російськомовних, які належать до "русского міра".

Читайте також

Щодо методів, що використовуватимуться для просування "русского міра" в Україні, Пєсков розповів про "м'яку силу". Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія "ніколи не використовує методи, які суперечили б міжнародному праву".

Політичний експерт та політтехнолог, засновник центру "Ейдос" Віктор Таран вважає, що чергові заяви Росії про належність України до "русского міра" - це реакція на останні "атаки" української влади проти кремлівської ідеології. Вони випадково збіглися в часі. Спочатку набрав чинності закон про повсюдне обслуговування українською мовою, а потім вже закриття проросійських каналів Медведчука.