300 тисяч українців пройшли через примусову російську паспортизацію - Резніков

У Криму російські паспорти мусили отримати два мільйони українців
300 тисяч українців пройшли через примусову російську паспортизацію - Резніков
Олексій Резніков
29 Грудня 2020, 11:00
читать на русском

Віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що близько 300 тисяч українців пройшли через примусову російську паспортизацію.

На сьогодні, по суті, всі громадяни України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, є заручниками окупаційного режиму, - сказав міністр в інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, у Криму російські паспорти мусили отримати два мільйони українців.

Люди змушені брати ті паспорти, тому що вони є заручниками, це їхній спосіб вживання там. Тому засуджувати їх за це ми точно не маємо жодного права. Не вдалося їх захистити, не вистачило оборонного ресурсу держави Україна у 2014 році дати таку відсіч цій агресії, щоб люди не потрапили в заручники. Тому держава має знайти механізм, як із цими наслідками діяти потім, - зазначив міністр (досьє Резнікова).

Читайте також

За словами Резнікова, у людей, які погодилися отримати паспорти РФ, коли відбудеться деокупація, буде право вільного вибору, що робити з тим паспортом.

Це буде їхнє рішення. Можливо, хтось для себе вирішить, що хоче бути громадянином Росії — має право — це його життя, будь ласка. Тоді визначайтеся, що ви робите з українським паспортом, - сказав він.

Нагадаємо, 2 2019 році президент Росії Володимир Путін підписав указ, який спрощує отримання російського громадянства для жителів Луганської та Донецької областей.

Читайте також наш матеріал: Подвійне громадянство в Україні: популізм чи реальність

1