Миротворців для Карабаху Росія набирає на Донбасі – розвідка

Росія вербує осіб з ОРДЛО з російським громадянством
Важливо
Миротворців для Карабаху Росія набирає на Донбасі – розвідка
Війна у Нагірному Карабаху
13 Листопада 2020, 15:52
читать на русском

У Донецькій та Луганській областях Росія вербує осіб з російським громадянством задля участі у миротворчих підрозділах для виконання завдань у Нагірному Карабасі.

Про це повідомила речниця Міноборони Юлія Шевченко з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

На тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях здійснюється вербування осіб з російським громадянством з метою комплектування так званих "миротворчих" підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабасі, - зазначила вона.

Читайте також

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російсько-окупаційні адміністрації за розпорядженням російських кураторів також продовжують заходи з прискорення процесу примусової паспортизації населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Наявність російського паспорту є обов’язковою умовою проходження військової служби у з’єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ. Процес оформлення військовослужбовцями паспортів громадян РФ тримається російським командуванням на особливому контролі, - зазначила Шевченко.

Читайте також

За її інформацією, окупантами розглядається питання запровадження обмежень громадянських прав для осіб, які мають паспорт громадянина України, з наданням статусу "іноземного громадянина". Зокрема, передбачається позбавити їх "виборчого права", можливості укладати цивільно-правові угоди, які потребують нотаріального посвідчення.

Нагадаємо, 9 листопада президент Азербайджану, прем'єр-міністр Вірменії і президент Росії підписали заяву про повне припинення вогню і всіх військових дій з 10 листопада 2020 року, після чого РФ ввела своїх "миротворців" у Нагірний Карабах.

11 листопада Міноборони РФ повідомило, що до Карабаху направлено 1 960 військовослужбовців, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спецтехніки.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у нашому матеріалі: "Вірменія і Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія"

1