Військові з Росії направлені до району операції в Нагірному Карабасі - відео

Для розгортання миротворчого контингенту будуть перекинуті 1 960 військовослужбовців
Військові з Росії направлені до району операції в Нагірному Карабасі - відео
миротворці РФ Фото: скрін з відео міноборони РФ
11 Листопада 2020, 08:49
читать на русском

Військові російського миротворчого з'єднання, які прибули до Республіки Вірменія, висунулися в район виконання завдань з контролю за припиненням вогню і військових дій в зоні нагірно-карабаського конфлікту. Про це повідомили в Міноборони РФ.

Військовим колонах належить проїхати більше 250 км і розгорнути миротворчий контингент з виставленням російських спостережних постів уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж Лачинського коридору, - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що до зони дії конфлікту вже прибули понад 400 миротворців РФ з 15 окремої миротворчої бригади на 20 літаках Іл-76.

Читайте також

Всього для розгортання миротворчого контингенту в зоні нагірно-карабаського конфлікту будуть перекинуті 1 960 військовослужбовців, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спецтехніки.

Нагадаємо, 9 листопада президент Азербайджану, прем'єр-міністр Вірменії і президент Росії підписали заяву про повне припинення вогню і всіх військових дій з 10 листопада 2020 року.

Згідно із заявою, Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Нагорний Карабах з Республікою Вірменія, і там розгортається миротворчий контингент Російської Федерації.

Читайте також

Прем'єр-міністр Вірменії Ніколо Пашинян у вівторок, 10 листопада, заявив, що ухвалив рішення про підписання угоди щодо припинення вогню у Нагірному Карабасі після того, як армія наполягала на цьому.

10 листопада у столиці Вірменії почалися акції протестів.