Росія незаконно утримує 475 громадян України

Росія колонізує Крим
Росія незаконно утримує 475 громадян України
В’язниця (фото: з відкритих джерел)
10 Грудня 2020, 14:01
читать на русском

Влада Російської Федерації примусово переміщує засуджених та політичних в'язнів до окупованого Криму і незаконно утримує 475 громадян України.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у своєму Facebook.

Задля колонізації півострова РФ переселила до Криму, за різними оцінками, від 172 тисяч до понад 500 тисяч росіян. Продовжується примусове переміщення засуджених та політичних в'язнів Російської Федерації. На даний час встановлено 475 громадян України, які незаконно утримуються або утримувались у пенітенціарних закладах на території РФ, - сказано у повідомленні.

Крім того, аналогічні порушення вчиняються стосовно дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які також незаконно переміщаються до РФ, у тому числі шляхом незаконного усиновлення.

Читайте також

Нагадаємо, що 9 грудня українських громадян Євгена Фоменкова та Олександра Санпітера, яких захопили й утримували на території Іраку з липня 2017 року, повернули додому.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна боротиметься за кожного свого громадянина, за кожну людину, яка потрапила в біду. Як докази, він навів приклади звільнення та повернення українських моряків та політв'язнів, які були затримані за кордоном.

1