Росія оголосила Україні війну: Кличко оприлюднив звернення до киян

Мер Києва закликав міжнародних партнерів України "запровадити весь пакет санкцій проти агресора"
Росія оголосила Україні війну: Кличко оприлюднив звернення до киян
Віталій Кличко Фото: https://t.me/kyivoperativ/86965
22 Лютого 2022, 10:02
читать на русском

Київський міський голова Віталій Кличко відреагував на визнання Росією "ДНР" та "ЛНР" та закликав міжнародних партнерів України запровадити санкції проти РФ.

Про це він сказав у відеозверненні до киян та до всіх українців, яке транслювалося на його сторінці у Фейсбуці.

За його словами, "Росія фактично оголосила Україні війну".

Я хочу звернутися до киян, звернутися до всіх українців. З дій російської влади ми бачимо, що Росія фактично оголосила Україні війну. У Донецьку і Луганську купа російських військ, які сунули туди всю ніч. Оперативно, після виступу Путіна, і визнання ним абревіатурних утворень, зайшла орда, яка називає себе миротворцями. Агресори-миротворці?! Безглуздя і повна зневага до міжнародного права і суверенітету незалежних країн. Цинічно і неадекватно правитель Росії поставив під сумнів існування української держави і українського народу. Так я зауважу: Русь була Київською, а Київ – величним містом, ще коли десь були болота і ніхто не уявляв, що на них колись з’явиться Москва. Тому змиріться з цим! І зрозумійте нарешті: Україна обрала свій шлях і своє майбутнє! І воно – не в російській імперії. А – в цивілізованій демократичній спільноті країн. За цей вибір ми заплатили високу ціну. І відстоюємо його вже 8 років, відбиваючи російську агресію. Ми не боїмося і будемо боротися далі, – наголосив він.

Мер Києва (досьє Віталія Кличка) висловив сподівання, що демократичний світ розуміє масштаб загрози та закликав міжнародних  партнерів України !невідкладно запровадити весь пакет санкцій проти агресора, який узгодили країни ЄС і НАТО:

Цю повзучу окупацію, кровопролиття, провокації та брехню, імперські амбіції потрібно зупинити, бо апетити агресора зростатимуть. І не тільки щодо України.

Кличко заявив, що українці "єднаються перед загрозою" та готові захищати свою країну і свою свободу.

Нагадаємо, Держдума РФ на засіданні 15 лютого більшістю голосів підтримала визнання "Донецької та Луганської народних республік". Ухвалу направили відразу президенту Володимиру Путіну.

21 лютого російський президент виступив зі зверненням до росіян та повідомив про підписання указу про визнання "Л/ДНР".

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян та запевнив, що Росія не отримає українських територій.

Після оголошення Путіним про визнання "Л/ДНР", Росія почала вводити війська в ОРДЛО.