Росія причетна до вбивства українських військовополонених в Оленівці: розслідування CNN

Фото та відео з Оленівки несумісні з атакою HIMARS.
Росія причетна до вбивства українських військовополонених в Оленівці: розслідування CNN
Оленівка: фото t.me/O_Arestovich_official
11 Серпня 2022, 15:51
читать на русском

Журналісти CNN з'ясували, що по Оленівці, де перебували українські військовополонені, вдарили точно не з HIMARS. Росія намагається сфабрикувати докази.

Розслідування проводили журналісти CNN,

В матеріалі зазначається, що фото та відео з Оленівки несумісні з атакою HIMARS.

На цих відео ніде немає кратера, ліжка не рухалися, стовпи не пошкоджені, але видно значні пошкодження від пожежі. Якби це була керована реактивна система залпового вогню, ви побачили б кратери, розбиті стелі та стіни, підірвані тіла, - сказав військовий експерт Кріс Кобб-Сміт.

Справжній удар ракетою HIMARS в Новій Каховці / Фото: CNN

Розслідувачі порівняли справжній удар ракетою HIMARS в Новій Каховці з "ударом" в Оленівці і наголосили про величезну різницю.

Вибух в Оленівці / Фото: CNN

Крім цього, представник НАТО також повідомив CNN, що HIMARS не призначений для такого близького наведення (15 кілометрів від фронту)

Також журналісти вказали на те, що на внутрішніх стінах і даху майже немає жодних слідів ушкоджень від "осколків".

Є ознаки надзвичайно високої температури всередині будівлі, але, окрім частини даху, жодних структурних пошкоджень немає, — йдеться в оцінці розвідувальної компанії "Janes".

Зазначається, що Комітет Червоного Хреста не отримав відповіді на запити на відвідування Оленівки.

Ми не отримали доступу до військовополонених, які постраждали від нападу, і ми не маємо гарантій безпеки для здійснення цього візиту, — МКЧХ.

Наразі є тільки ознаки того, що могло статися. Враховуючи просування росіянами неправдоподібного сценарію HIMARS, ці ознаки вказують на незграбну спробу фальсифікації з боку рф.

Нагадаємо, що військова розвідка встановила деякі обставини навмисного вбивства українських військовополонених в колонії у н. п. Оленівка (Донецька область), в якій перебували українські військовополонені, зокрема зі складу полку "Азов".

Читайте також