Українських полонених в Оленівці могли вбити вогнеметами "Шмєль" - Надточій з "Азова"

Ці вогнемети випускають вогненний струмінь з температурою горіння 1000 градусів
Важливо
Українських полонених в Оленівці могли вбити вогнеметами "Шмєль" - Надточій з "Азова"
Реактивний вогнемет “Шмєль” Фото: topwar.ru
9 Серпня 2022, 13:02
читать на русском

Полонених українських захисників в Оленівській колонії російські бойовики могли вбити з вогнеметів "Шмєль".

Про це сказав виконувач обов'язків командира полку "Азов", майор Микита Надточій в інтерв’ю "УП".

Я схиляюсь до того, що був використаний "Шмєль", так званий. Він так і функціонує. За секунду повністю вигорає кисень, і людина згорає за лічені секунди.

Надточій прокоментував фотографії, оприлюднених Maxar, на яких видно, що згорів лише конкретний барак у колонії.

Там видно, що, скоріше за все, спрацювали "шмєлями". Просто спланована акція. Про це говорить і те, що там не постраждав жодний працівник колонії. Такого також не може бути.

Нагадаємо, зранку 29 липня російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ обстріляли колонію в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Влада так званої "ДНР" стверджує, що внаслідок обстрілу загинули не менше 53 українських військовополонених.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив заяву щодо трагедії в Оленівці Донецької області, де російські бойовики обстріляли колонію, в якій перебували українські військовополонені.

Один із непрямих доказів того, що саме рф вбила українських військовополонених в Оленівці — повідомлення в їхніх ЗМІ, що ніхто із співробітників ізолятора не постраждав.

У Генпрокуратурі України зазначили, що попередні висновки міжнародних експертів свідчать про те, що причиною цього вбивства або способом цього вбивства була термобарична зброя.

Читайте також